Binnenkort

repetities

Studenten Toneelvereniging Amsterdam repeteert voor de volgende voorstellingen die binnenkort of later dit verenigingsjaar opgevoerd zullen worden.

gearchiveerd

Studenten Toneelvereniging Amsterdam heeft dit verenigingsjaar de volgende voorstellingen reeds gespeeld:

poster Thuisgenoten, Stroomloos
“Nog nooit heb ik ooit kortsluiting op zo’n stomme manier laten ontstaan.” “Ik? Dit is niet mijn schuld! Jij moest zo nodig je telefoon tegelijkertijd opladen?”

Onder leiding van Remi Walsarie hebben 14 spelers de aflevering Stroomloos gemaakt van hun eigen komedieserie Thuisgenoten. Van scènes tot lachband, deze groep heeft alles zelf gemaakt. In deze aflevering ontstaat er kortsluiting in het studentenhuis. Dit brengt vele komische momenten op, iedereen zoekt zijn weg naar de woonkamer. Om de tijd door te brengen wordt de drank op tafel gezet, het wordt een gezellige avond.

Uitvoering: 23-02-2022 t/m 24-02-2022 Regie: Remi Walsari

poster Loving Shakespeare
Een midzomernachtsdroom zoals het u bevalt

“Heel de wereld is toneel;
En mannen, vrouwen, allen, enkel spelers.
Zij komen op en treden weder af;
En elk vervult in ‘t leven vele rollen.”

Shakespeare schreef deze, inmiddels wereldberoemde, tekst in zijn komedie ‘Naar het u bevalt’. En dit is niet de enige keer dat hij in zijn werk de vergelijking maakt tussen de wereld die we als de realiteit zien en de wereld van het theater. Zo doet hij ook vaak uitspraken over de dwaasheid van de mens en laat in zijn stukken zien dat wij onszelf vaak in bochten wringen die zelfs voor het toneel nog te absurd zijn.

Uitvoering: 12-03-2022 t/m 13-03-2022 Regie: Tommie Kinneging

poster Lang en Gelukkig
"Lang, lang geleden, in een land hier niet zo heel ver vandaan, was er eens een prinses en die prinses hield niet zo van mode, maar wel van kikkers… of wacht, volgens mij ging het toch een beetje anders…"

Wij presenteren jullie Lang en Gelukkig een Muziektheater voorstelling voor de hele familie, geschreven door Don Duyns, vol met bekende liedjes en misschien nog onbekende teksten, een slechte stiefmoeder en lelijke stiefzusters, een koningin en een prinsje. Roodkapje, de grote boze wolf en natuurlijk Assepoester. Lang en Gelukkig volgt het sprookje van Assepoester, maar misschien loopt het toch een beetje anders dan je gewend bent.

Uitvoering: 22-03-2022 t/m 24-03-2022 Regie: Daphne Noyons

poster Het Temmen van de Feeks
‘Ik zal nog duizend keer iemand tegenkomen waarvan ik denk; dit is hem. Nog honderd keer mijn hart verliezen, nog tien keer de lucht uit m’n longen laten klappen, me vijf keer vergissen, me drie keer herpakken en weer door. Totdat het klopt. Echt klopt.’

Katherina is een waanzinnige vrouw met wie niemand wil zijn. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, mag van hun vader echter pas verkering als ook Katherina aan de man is gebracht. De eigenzinnige Petruchio gaat de uitdaging aan om deze feeks te temmen.

Shakespeare schreef Het Temmen van de Feeks als komedie en ja, het temmen van een vrouw klinkt inmiddels ook als iets om te lachen. En toch, in de liefde is alles mogelijk. Niks anders maakt dat we zo gek doen, zo dwaas, zo onszelf verliezen. Waar verlangen we nu echt naar en hoe ver gaan we om dat te krijgen?

Uitvoering: 02-04-2022 t/m 03-04-2022 Regie: Denice de Muynck

poster Hoe gaat het?
“Hee, hoe gaat het?” “Goed, met jou?” “Ja ook goed!”

Deze woorden stromen dagelijks meerdere malen uit onze monden. Maar hoeveel betekenen deze woorden nog? Willen we écht luisteren naar hoe het met de ander gaat of stellen we de vraag alleen nog maar uit formaliteit? Vanuit deze vragen zijn we met z’n allen een maakproces gestart.

Uitvoering: 04-04-2022 t/m 06-04-2022 Regie: Kelly Heijmans

poster At least we're free
“Vrijheid is dat wat we doen met want ons is aangedaan”

In een wereld waarin we voortdurend van alles kunnen, lijkt dit misschien wel de meest beperkende factor. Want wat als alles kan, zijn we dan nog wel vrij om te kiezen, of beperkt de hoeveelheid aan keuzes ons? En zitten we gevangen in de verwachtingen van onszelf, van de maatschappij en de ander en handelen we hier voortdurend naar, in plaats van autonome keuzes maken? Bestaat er zoiets als echt autonome keuzes maken? 

Uitvoering: 11-04-2022 t/m 13-04-2022 Regie: Anne Nolten

poster The Wolfpack
“The outside world will not be so kind to us. We all know that. Out there, the beasts would eat us. Good kids shall go to bed when it is sleeping time, or the wolves will hunt them down.”

Inspired on the documentary from 2015 and many stories we hear from all around the world, we created ‘The Wolfpack’. What happens when you’ve spend your whole childhood inside, imprisoned between the four walls of your apartment with your brothers and sisters? What happens to your reality when you have no clue what the real world is all about? And what if the only thing you own are five thousand dvd’s? 

From pure boredom, the brothers and sisters start to reenact all kind of movie scenes. The line between fiction and reality slowly fades away. 

And then, on yet another boring day, the oldest brother walks to the door and decides to step outside. A play about loyalty, identity and self deceit. 

Uitvoering: 06-05-2022 t/m 08-05-2022 Regie: Charlotte Bakker

poster We💔You
Lieve jij,  Wat fijn dat je WE💔YOU wil bezoeken! Jij bent namelijk van levensbelang voor het succes van deze voorstelling.

Het gaat over jou en mij en wat wij hadden voordat de wereld verging. Nu zijn we terug, en kunnen we kijken of er nog iets te redden valt. Met liefde spelen wij voor jou eindelijk weer de sterren van de hemel. Daarvoor moet je wel op 13 of 14 mei in de Oosterkerk zijn. Je leest het goed, we zien elkaar in de kerk. 
Kom je? Kus van ons. 

PS We kunnen haast niet wachten.

Uitvoering: 13-05-2022 t/m 14-05-2022 Regie: Desi van Vliet

poster BLIJF
STA! speelt BLIJF, naar het script van 'Kinderen van Nora', in het toneelbeeld van 'De Dokter'

Het moet ertoe doen. Als wij samen gaan blijven, dan moet het ertoe doen, op de eerste plaats voor jou en mij. Het gaat heel moeilijk zijn om een ‘ons’ te worden omdat we er geen van beiden in geslaagd zijn een ‘ik’ te zijn

‘BLIJF’ is een voorstelling over het verlangen naar de liefde en de angst voor het verlaten. Over het vastklampen en verstoten, het achterlaten en verloren raken.

Over de stempel die je ouders drukken op jouw leven. Voorgeschreven rollen en of die rollen te doorbreken zijn. Over keuzes maken, voor jezelf, voor een ander.

‘BLIJF’, of je vleugels uitslaan. Want sommige vogels vliegen uit, passen niet in een kooitje. Maar sommige vogels krijgen geen kuikens.

Uitvoering: 16-05-2022 t/m 17-05-2022 Regie: Eva Benjamins

poster Kaleidoscalp
Een decadente, normloze, aaneenschakeling van bizarre ontwikkelingen en diep gevoeld onvermogen

Kaleidoscalp. Een vlammend portret van een straat in 2021. Waarin inkomensverschillen aanvankelijk met de mantel der liefde worden bedekt. Waarin mensen met verschillende migratieachtergronden ogenschijnlijk harmonieus een buurtfeest met elkaar vieren. Waar verschillende generaties broederlijk zowel vlees als vegan producten gaar braden op de barbecue. Maar al snel blijkt dat persoonlijke tragedies en maatschappelijke verschillen een explosief mengsel vormen.

Uitvoering: 18-05-2022 t/m 19-05-2022 Regie: Ewout Eggink

poster WHAT IS LOVE? (baby don't hurt me)
Men raakt er niet over uitgepraat

De liefde, oh de liefde. Men raakt er niet over uitgepraat. 14 studenten doen een dappere poging om de liefde te vatten en gaan daarbij genadeloos op hun bek. 

 

Uitvoering: 23-05-2022 t/m 25-05-2022 Regie: Sanne Smits

poster Urinetown
“U daar in het donker, zie de zware last, van een volk dat niet in vrijheid plast.”

Urinetown (Zeikstad) vertelt het verhaal van een stad die geteisterd wordt door een jarenlange droogte, waardoor privétoiletten illegaal zijn gemaakt. Iedereen die moet plassen moet dit doen in een openbare voorziening, waarvan de toegangsprijzen steeds maar hoger en hoger worden. Wie niet betalen wil en de wet probeert te omzeilen wordt verbannen naar het mysterieuze Zeikstad. Dus iedereen scharrelt krampachtig geld bij elkaar, totdat de jonge assistent-beheerder van Openbare Voorziening #19, Bobby Goud, op een dag besluit dat het genoeg is geweest. Een revolutie breekt los, maar of die de situatie nou beter maakt?

Uitvoering: 08-06-2022 t/m 10-06-2022 Regie: Pieter van Boort

poster Orpheus in de Onderwereld
Het mythologische verhaal van Orpheus, die zijn vrouw gaat terug halen uit de onderwereld, maar dan net even anders.

In deze operette van Offenbach zijn Orpheus en Eurydice al lang uit elkaar gegroeid. Beiden hebben openlijk en ongegeneerd affaires. Wanneer Eurydice overlijdt, hoeft Orpheus haar helemaal niet terug. Hij vindt het wel rustig. Echter heeft de Openbare Mening daar een ander idee over. Orpheus zal aan de Goden op Olympus moeten vragen of hij zijn vrouw terug mag halen uit de hel. De goden hebben het alleen veel te druk met hun eigen intriges en gevallen van overspel.

Uitvoering: 22-06-2022 t/m 24-06-2022 Regie: Frédérique Héman
Play hard, Party hard